• Защитавате се от кражби извършвани външни лица или собственият ви персонал;
  • Ефективно можете да съдействате на полицията със видеоматериал от кражбата с цел залавяне на нарушителите;
  • Контролирате спазването на работното време и работата на служителите ви;
  • Увеличавате приходите си чрез анализ и оптимизиране на натоварването на работният процес;
  • Защитавате обекта си от кражби и вандализъм извън работно време;
  • Осигурявате спокойствието на персонала си срещу некоректни и/или агресивни клиенти;
  • Увеличавате ефективността на работа, чрез анализ и наблюдение на опашките и търговското поведение на клиентите;
  • Решавате проблеми със спорове на клиенти относно дадени пари и върнато ресто.

Освен за наблюдение на търговските помещения, вие можете да използвате IP камерите Y-Cam за да наблюдавате и следите движението на стоки към и от складовете си. Чрез E-mail известяването веднага можете да знаете дали има някой в склада ви и какво прави там.

IP системите за видеонаблюдение са изключително подходящи решения за магазини и търговски обекти, тъй като могат пълноценно да използват вече съществуващата мрежова инфраструктура. Така се спестява не малко от цената за инсталация. IP камерите Y-Cam са така проектирани, че да са възможно най-лесни и интуитивни за монтаж и конфигуриране. Работят със изградената вече IT мрежова инфраструктура, включително PoE мрежови комутатори. Могат да използват инсталираните вече NAS (Мрежови устройства за съхранение на информация) за съхранение на записите. IP камерите Y-Cam работят с NAS устройствата на  почти всички големи производители – QNAP, Synology, NUUO, Koukaam, AverMedia, Wavestore и др. За разлика от аналоговите системи, където един DVR/PC може да записва до 16, в изключително редки случаи до 32 камери, то IP системите за позволяват този брой да бъде до 40-48 със само един NVR. Дори и в случай, че нямате възможност да правите записите локално, можете да използвате вградената функционалност на IP камерите Y-Cam да изпращат MPEG-4 клипове със звук направо до няколко ваши FTP сървъра.

Освен за наблюдение и запис, можете да използвате Y-Cam, за да ви изпраща E-mail (респективно SMS) със снимков материал при детекция на движение в определени зони.

Моделите на Y-Cam със microSD слот позволяват изграждане на пълноценна система за видеонаблюдение с една единствена камера, без никакви други устройства или компютри.

Comments are closed.